6 Beste Party Hotspots tijdens Amsterdam Gay Pride

Lees deze beknopte gids voor de beste party hotspots tijdens de Gay Pride en de Pride Week 2017 in Amsterdam. Of de zon nu gaat schijnen of dat het gaat regenen, er zullen overal heel veel regenbogen zijn!

De Gay Pride in Amsterdam is het tweede grootste jaarlijkse evenement van het land (de eerste is Koningsdag). Elk jaar komen honderdduizenden mensen samen om te dansen, te feesten en om de parade door de straten te zien. Met een volledige week boordevol evenementen die van zaterdag 29 juli tot en met maandag 7 augustus duren is het absolute hoogtepunt de Botenparade die op 5 augustus zal plaatsvinden en dit mag je echt niet missen.

4869735025_8cdca42326_b

Wat achtergrondinformatie

Met ruim 560.000 mensen die dit jaar rondgaan door de grachten van Amsterdam is het de thuisbasis van de enige Gay Pride Boat Parade ter wereld. Dat maakt het ook wereldwijd een van de leukste en grootste LGBT-evenementen!

Pride, in tegenstelling tot schaamte en sociale stigma, verdedigt gelijke rechten om te zorgen voor een sterkere natie. Het is niet alleen voor lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LGBT), maar het verdedigt een samenleving die alle burgers accepteert. Amsterdam Pride is een evenement dat een week duurt en dat sinds 1996 jaarlijks in Nederland plaatsvindt. Het is de latere versie van Roze Zaterdag. In 2017 is de Amsterdam Gay Pride officieel hernoemd tot "Amsterdam Pride".

Milkshake festival gay pride amsterdam party with a local meet people mobile app

1)  Best Party Kick-OFF: Milkshake Festival (Westerpark, Vr 29 en Za 30 Juli) Sluit je aan bij de groep van Party with a local app - iOS, Android.

Ontspannend, vriendelijk, aantrekkelijke locatie, mooie peeps en lekkere muziek. Als land van de festivals, het is niet zo gek dat Amsterdam een eigen festival heeft dat gericht is op de LGBT-gemeenschap. Het Milkshake Festival is sinds zijn eerste editie in 2012 massaal gegroeid en vindt plaats tijdens de Pride Week. De line-up bevordert alle muziekgenres, waaronder een groot open-minded R&B HipHop-podium van het Vieze Poezendeck (met FS Green, Mitchel Kelly en Phalerieau), een dark en deep techno-podium van PAKHAUS Berlin (met Miss Kitten, Sandrien, JD Samson, ...) en een kleurrijk Supertoys hoofdpodium (met Peaches, Sophie-Ellis Bextor, Jonny Woo, Larry Tee, ...).

“FOR BOYS WHO LOVE GIRLS WHO LOVE GIRLS WHO LOVE BOYS WHO LOVE BOYS…”

Kom zoals jij bent en wees geliefd om wie je bent. Er kan met je worden gekust, geknuffeld en geflirt.

2) Hoogtepunt: De Botenparade (Amsterdam, Za 5 Augustus) Sluit je aan bij de groep van Party with a local app - iOS, Android.

Boten, boten en nog meer boten! De meeste hoofdsteden hebben grote straten, Amsterdam heeft grote grachten. Hier zijn typische gay-pride trucks vervangen door mooie boten. De regenboogkleurige bootparade trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar de Pride. Zorg dat je er Zaterdag vroeg bent, om een goed plekje te vinden om de parade te bekijken. Een bank in de schaduw, het balkon van een vriend, een bar langs het water of een hotspot naast een DJ-dek. Wij raden je aan om je eigen drankjes, paraplu en glitter zonnebril mee te nemen, zoals goede dansschoenen aan te trekken!

4870316432_1a2f7ea70c_b

3)  Best Streetparty: PRIK Streetparty op dee Spuistraat (Vr 4, Za 5 en Zo 6 Augustus) -Sluit je aan bij de groep van Party with a local app - iOS, Android.

In bijna elke straat vind je dit weekend wel een straatfeest met outdoor bars en veel muziek, maar Spuistraat is dit jaar een beetje speciaal en place-to-be! Georganiseerd door 'PRIK', is dit een van de grootste street party’s van Amsterdam -groovy beats &pop, heerlijke cocktails, gelukkige mensen, DJ's en optredens. Houd er rekening mee dat de gewoonde street-rave rendez-vous in de Reguliersdwarstraat dit jaar niet zal plaats vinden en wordt vervangen door een groter en breder feest op de Dam.

Echte aanraders: Streetparty Zeedijk, Hoofdpodium op de Dam, Streetparty Paardenstraat, Streetparty Amstelveld (meer str8).

copyright © 2009 - 2013. Amsterdam Today / Exposure © Voyeurism
copyright © 2009 - 2013. Amsterdam Today / Exposure © Voyeurism

4)  Beste Gay Club-Night: 3x NYX Gay Pride Weekend in Club NYX (Vrj 4 23.00 - 06.00 uur, Za 5 23.00 - 09.00 uur) Sluit je aan bij de groep van Party with a local app - iOS, Android.

Zoveel keuzes, zo weinig tijd! Alle bars en clubs in Amsterdam zijn het hele weekend door tot ‘s ochtends geopend. Als je all-gay wilt gaan, dan is 'Gay Pride Weekender' op vrijdag en zaterdag bij Club NYX echt iets voor jou.

Echte aanraders: FunHouse XXL op (het Westergasterrein), Milkshake Festival Afterparties (Vieze Poezendeck), Paradiso (Danserette 1-1), Club Church, Club Rapido.

nyx

5)  Beste Baddass Line-up: Gaypride Is Burning (De Marktkantine, Za 05 Augustus, 23:00 - 07:00) - Sluit je aan bij de groep van Party with a local app - iOS, Android.

De heetste muzikale nacht van Amsterdam Pride! The Underground House Music rendez-vous van Disco en Chicago House tot Techno. Georganiseerd door Sandrien & Carlos Valdes, Is Burning is de gaynacht die geïnspireerd wordt op de goede oude tijd van de LGBT Club-Culture.

Sandrien is één van de beste techno DJ's van Amsterdam. Zij was sinds lange tijd vaste resident in Trouw en tourt sindsdien regelmatig buiten de Nederlandse grenzen. Carlos Valdes is al jaren als DJ, platenbaas en promotor het kloppende hart van de Amsterdamse scène. Zijn DJ-mixen bevatten van alles van hypnotische techno tot kicking house. Bekijk het evenement voor de volledige line-up release.

Honourable mentions: De heetste muzikale nacht van de Amsterdam Pride! The Underground House Music rendez-vous van Disco en Chicago House tot Techno. Is Burning is de gaynacht die wordt georganiseerd door Sandrien & Carlos Valdes en is geïnspireerd op de goede oude tijd van de LGBT Club-Culture.

4872030789_6225c3c885_o

6)  Hangover Sunday: MainStage Closing Party op de Dam (Dam Square, Zo Augustus, 14.00 - 22.00 uur) - Sluit je aan bij de groep van Party with a local app - iOS, Android.

Ga nog niet naar huis en vier je kater op het beroemdste plein van Amsterdam. Voor een rustigere zondagse feestdag kun je ook op zoek gaan naar een comfortabele stoel rond een van de vele cafés. Geniet van de muziek terwijl je je voeten laat rusten en een frisse ijsthee drinkt. De vieringen op het hoofdpodium zijn dit jaar nog groter dan ooit tevoren en vinden vrijdag, zaterdag en zondag de gehele dag plaats.

Echte aanraders: Less drama, more music? Net buiten het centrum, kun je je ontspannen aan Thuishaven met Âme en Konstantin Sibold.

© 2017 Ulrike Maier & Nisa Maier.
© 2017 Ulrike Maier & Nisa Maier.

Ben je klaar om te gaan dansen? Download dan nu de Party with a local app en vind mensen om samen de Pride mee te vieren!

  • Best Moment: De Botenparade
  • Best Street-party: Dam Square
  • Best Party: GayPride Is Burning
  • Special mention: Milkshake Festival

 

 

Discover Amsterdam's Top 6 Gay Pride Hotspots in Pride, August 2017! Street parties, Festivals, Canal Boat Parade, and more.

Submit a comment